Prelucrarea datelor personale


Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal



1.1. Date de contact


Site-ul www.scada-shop.ro aparține și este administrat de SC Bluenote Communications SA, companie care poate fi contactată astfel:

Telefonic: 0232.265.995

E-mail: office@bluenote.ro

la adresa: Iași, Str.Stejar, Nr.18, Construcția C1, Jud. Iași

Date fiscale: J22/101/2003, CUI: RO 15146404,

Cont bancar: RO57 INGB 0014 0000 4391 8911, ING N.V. Amsterdam, Suc. București, Agenția Iași.


SCADA-SHOP este înregistrată în Registrul de Evidență a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal sub numărul 19292.


Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și a Regulamentului Uniunii Europene GDPR (“General Data Protection Regulation”) 679/2016, care intră în vigoare începând cu 25 mai 2018, SCADA-SHOP are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați.

1.2. Responsabilul cu protecția datelor (DPO)


SCADA-SHOP (SC Bluenote Communications SA), în calitate de operator, a desemnat-o pe doamna Oprea Simona, în calitate de Responsabil cu Protecția Datelor (denumit în continuare “DPO”), având obligația de a verifica respectarea prevederilor GDPR în operațiunile de prelucrare de date efectuate de către operator și de a reprezenta operatorul în relația cu persoanele vizate și cu Autoritatea de supraveghere.

Persoanele vizate au posibilitatea de a se adresa în orice moment, în mod direct, DPO cu privire la orice aspecte legate de prelucrarea datelor personale, utilizând datele de contact de mai jos:

Nume DPO: Oprea Simona

E-mail DPO: simona.oprea@bluenote.ro

Adresă de corespondență DPO: Iași, Strada Stejar, nr. 18, Construcția C1, Județ Iași.

1.3. Temeiul și scopurile prelucrării datelor cu caracter personal

În scopul efectuării și livrării comenzilor – Conform art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR, pot fi prelucrate date personale în scopul efectuării și livrării unor comenzi/încheierii unor contracte. Pentru a putea să vă oferim produsele și serviciile noastre, este nevoie să prelucrăm date cu caracter personal care vă aparțin.

În scopul îndeplinirii unor obligații legale – Conform art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR, pot fi prelucrate date personale în scopul îndeplinirii unor obligații legale. Solicităm o serie de date personale, în scopul de a ne îndeplini obligațiile impuse de către autoritățile fiscale în legătură cu facturarea și raportările către autoritățile fiscale.

În scop de marketing – Conform art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR, pot fi prelucrate date personale dacă persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice. Astfel, în anumite situații, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul de a vă transmite mesaje de marketing, oferte, știri, viitoare campanii, invitații la diverse evenimente.

În scopul îndeplinirii obiectului nostru de activitate – Conform art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR, pot fi prelucrate date personale dacă persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice. Astfel, vă putem contacta sau putem transmite datele dumneavoastră cu caracter personal împuterniciților noștri, în scopul realizării obiectului nostru de activitate.

1.4. Ce fel de informații colectăm

Informație furnizată direct de utilizator (persoana vizată): date furnizate la crearea unui cont de utilizator, la plasarea rapidă a unei comenzi sau la abonarea la newsletter;

Informație din raportul de trafic al serverului: atunci când vizitați un site web, dezvăluiți anumite informații despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ați intrat în siteul nostru. SCADA-SHOP, ca și alți operatori, înregistrează această informație; este imposibil sa facem o statistica referitor la fiecare persoana pe baza acestor date.

Cookieuri: folosirea cookieurilor este un standard actual la multe dintre siteurile importante pe care le vizitați. Majoritatea browserelor sunt setate să accepte cookieuri. Dacă preferați, puteți reseta browserul dvs. fie să vă anunțe ori de câte ori primiți câte un cookie fie să refuze chiar acceptarea cookieurilor. E posibil, însă, ca unele secțiuni ale siteului nostru să nu poată fi vizualizate normal dacă ați setat browserul dvs. să respingă cookieurile.


Trebuie să rețineți că ori de câte ori dezvăluiți în mod voluntar informații personale în mediul de comunicare online, ca forumurile online, e-mail, programul de FTP, grupurile de discuții, serviciile de chat, informația dezvăluită de dvs. poate fi ușor colectată și folosită de persoane neautorizate. Deși SCADA-SHOP face tot posibilul să protejeze informația dvs. personală, SCADA-SHOP nu vă poate asigura sau garanta securitatea oricărui tip de informație pe care ni-l transmiteți, astfel încât transmiterea informației într-un mediu inadecvat se face pe propriul dvs. risc. Trebuie să înțelegeți de asemenea că sunteți unicul responsabil pentru menținerea secretului informațiilor (parole, nume de utilizator, etc), legate de conturile pe care le-ați dobândit ca urmare a folosirii serviciilor oferite de noi.


Informațiile solicitate în cazul plăților online intră sub incidența condițiilor de utilizare a procesatorilor de plăți, iar SCADA SHOP nu va solicita și nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastră.


1.5. Newsletter


Dacă v-ați abonat în secțiunea de Newsletter SCADA-SHOP, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul exclusiv de a vă transmite informări cu conținut de marketing, despre produsele, serviciile și/sau promoțiile desfășurate de către SCADA-SHOP într-o anumită perioadă.

Datele dumneavoastră cu caracter personal urmează a fi șterse de îndată, atunci când anulați abonamentul din secțiunea de Newsletter a SCADA-SHOP.

Vă puteți dezabona în orice moment prin intermediul link-ului atașat Newsletter-ului primit sau printr-o solicitare scrisă adresată Responsabilului cu protecția datelor (DPO) al SCADA-SHOP.



1.6. Perioada de stocare a datelor



SCADA-SHOP, poate păstra datele prelucrate pentru diferite perioade de timp, apreciate ca fiind rezonabile, în conformitate cu scopurile indicate anterior. Păstrăm datele dumneavoastră numai pentru perioada necesară pentru atingerea scopului pentru care deținem datele, pentru a satisface nevoile dumneavoastră sau pentru a ne îndeplini obligațiile impuse de lege.

Pentru a ști cât timp pot fi păstrate datele dumneavoastră, folosim următoarele criterii:

Atunci când lansați o comandă prin intermediul creării unui cont pe site-ul nostru sau prin lansarea unei comenzi rapide, păstrăm datele dumneavoastră personale pe durata relației noastre contractuale și a existenței contului activ de utilizator. Atunci când accesați contul, aveți opțiunea de a îl șterge, se vor șterge și datele dumneavoastră personale din baza noastră de date.

În cazul în care v-ați oferit consimțământul pentru marketing, păstrăm datele dumneavoastră personale până când vă dezabonați sau solicitați expres să le ștergem;

În cazul în care modulele cookie sunt stocate pe computer, le păstrăm atât timp cât este necesar pentru ca acestea să își atingă scopurile (de exemplu, pe durata unei sesiuni pentru cookie-urile de coș de cumpărături sau cookie-urile pentru ID-uri de sesiune) și pentru o perioadă definită în conformitate cu reglementările în vigoare.


1.7. Cum protejam informatiile colectate de la dvs.

Accesul dvs. la anumite servicii
și informații din cadrul siteului este protejat de o parola. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui această parola. SCADA-SHOP nu vă va cere niciodată parola conturilor dvs. în mesaje sau telefoane nesolicitate. Vă sfătuim deci, să nu dezvăluiți această parola peroanelor care vă cer acest lucru. Mai mult, dacă este posibil, trebuie să vă amintiți să semnațiIeșire” din contul dvs. din cadrul magazinului online la sfârșitul fiecărei sesiuni de utilizare a acestora. Vă sfătuim de asemenea să închideți fereastra browserului în care ați lucrat la sfârșitul navigării dvs. în siteurile sau serviciile furnizate de SCADA-SHOP.
Aceste sfaturi sunt destinate s
ă înlăture accesul persoanelor neautorizate la informațiile dvs. personale sau la corespondența dvs. atunci când lucrați într-o rețea de computere aflată într-un loc public.

În momentul în care noi primim informațiile transmise de dvs., vă garantăm că vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora în sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislația Uniunii Europene și a României în vigoare.


1.8. Cine are acces la informațiile colectate


SCADA-SHOP nu oferă informația colectată unor terți fără consimțământul dvs. expres și prealabil, cu excepția terților ce oferă serviciile de găzduire(platforma Shopmania.biz) și transport(curier).

SCADA-SHOP poate dezvălui informații identificabile personal atunci când legea prevede expres acest lucru, când este cerut de o autoritate competentă sau când acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor și intereselor SCADA-SHOP (Bluenote Communications SA).


De asemenea, menționăm că SCADA-SHOP nu va utiliza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră în alte scopuri decât cele specificate mai sus, exceptând cazul în care se precizează expres și în scris acel scop, și pentru care s-a primit acordul dumneavoastră în prealabil.

Conform Legii nr. 677/2001 și Regulamentului European 679/2016, beneficiaţi de următoarele drepturi:

dreptul de acces la datele dvs. în orice moment,

dreptul de intervenţie asupra datelor (de rectificare),

dreptul de a nu fi supus unei decizii automate,

dreptul la portabilitate (datele se pot muta sau transfera dintr-o bază de date în alta),

dreptul de ”a fi uitat” (ștergerea datelor),

dreptul la restricționarea prelucrării,

dreptul de opoziție (vă puteți opune deciziei de prelucrare a datelor în orice moment),

dreptul de a retrage consimțământul în orice moment,

dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă,

dreptul de a dezactiva cookies.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.










  
  

  

Newsletter

 
Vrei sa fii informat prin email despre reduceri, promotii si noutati?